5 år lagrat fermenterat te i Mandarin (Ju Po)

 5 år lagrat fermenterat te i Mandarin (Ju Po)
Klicka för förstoring

Värmande och gott te som känns mycket lyxigt. Detta te är som ett årgångsvin. 

Att blanda citrusfrukt med te ger en delikat smak och frisk citrusdoft. Dessutom får man dubbla hälsoeffekter, dels det torkade mandarin-skalet som ofta används som kinesisk örtmedicin, samt te med sina fantastiska hälsoeffekter.

I allmänhet skördas mandarinen i juli och augusti då den inte är helt mogen. Skalet har en färg som är grön-brun eller blå-svart och är väldoftande. I detta skal får teet jäsa. Äkta Pu Er te i mandarinskal främjar jäsningen och ger mycket goda hälsoeffekter.

Hälsoeffekter enligt Traditionell Kinesisk Medicin:
1. Stärker magens qi, slemlösande för luftvägarna
Den eteriska oljan från mandarinen är bitter i kvaliteten som motverkar slem, stärker lungornas qi, motverkar stagnation.

2. Antiinflammatorisk
Skalet innehåller en unik sammansättning av flavonoider som har bakteriedödande effekt, anti-inflammatorisk, anti-oxidation, tar bort dålig andedräkt, skyddar tänderna m.m.

3. Uppfriskande, främjar huden
Teet kan göra kroppen väldoftande, minska trötthet. Kan motverka röda utslag på huden.

4. Lipidsänkande
Teet främjar förbränning av fett vid behov av viktnedgång. Teets polyfenoler hjälper matsmältningen och nedbrytningen av fett.

5. Minnesförbättring
Lämplig för godartade minnesstörningar, kan avsevärt förbättra kognitiv funktion, beteende och humörstörningar hos patienter med AD. Minnesstörningar hos patienter med demens och organisk hjärnskada kan också förbättras.

Burken innehåller 5 stycken torkade och lagrade mandariner fyllda med lagrat te. Fint förpackade i papper. Om några stycken ska dricka kan man använda hela frukten, men om du är själv kan du dela den i fyra bitar.

   Recensioner  SEK:250.00:-
Kunder som har köpt den här produkten köpte också