Hälsans Tao : Det Långa Livets Hemlighet

[100]
 Hälsans Tao : Det Långa Livets Hemlighet
Klicka för förstoring

Språk: Svenska

Kinas flertusenåriga, medicinska traditioner är ännu i högsta grad levande. Även om vår västerländska läkekonst har kommit långt finns där mycket att hämta, inte minst vad gäller friskvård i förebyggande syfte.

Fan Xiulan, kinesisk läkare och qigongmästare, tillbringar sedan många år tillbaka långa perioder i Sverige och känner väl vårt land. Direkt för en svensk publik har hon skrivit Hälsans Tao där hon vill dela med sig av sitt kunnande. Fan Xiulans specialistkompetens är bl a medicinsk qigong, ört­medicin och akupressur. Hon berättar här även om Biyun, den skola hon själv har grundat i qigong och kinesisk medicin, som är den rika skatt hon öser ur. Det grundläggande i det kinesiska hälsotänkandet är att allt hör samman: människan, naturen, himmel och jord. Människokroppen är ett mikrokosmos, en spegel i det lilla av världsalltet. De fem elementen trä, eld, jord, metall och vatten har sina motsvarigheter inte bara i årstiderna utan även i kroppens organ och i våra känslor. Allt hänger ihop.

I boken hittar läsaren många citat från de kinesiska klassikerna som inte tidigare översatts till svenska. Där finns också råd om hur man använder mat som medicin, recept, skisser över flera av kroppens viktigaste akupressurpunkter, tankar om etik och miljö - allt i avsikt att hjälpa oss till ett långt, friskt och harmoniskt liv. Att det hela speglas mot Fan Xiulans egen bakgrund och har rötter i hennes personliga erfarenheter gör boken extra rik.

   Recensioner  SEK:60.00:-
Kunder som har köpt den här produkten köpte också